RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanne eller usanne rykter?

Sist oppdatert:
Har du hørt om den østerrikske byen Fucking? Eller hørt om helikopteret som ble angrepet av hai? Eller sett teddybjørn-skyen? Og er noe av dette sant?

På internett kryr det av bilder man påstår er sanne. Noen er det også, mens andre er kun tull og tøys. Her har du noen sanne og usanne bilder:

Sanne

Byen Fucking: I Østerrike fins det faktisk en by kalt Fucking. By-skiltene med "Welcome to Fucking, Austria" blir stadig stjålet av turister, så en stor del av byens budsjett går til nye skilt. By-navnet uttales fooking, og er oppkalt etter Focko – mannen som oppdaget byen i det sjette århundre. På skiltet under står det Bitte — nicht so schnell, som er tysk og betyr Vennligst ikke så fort – og det er visstnok ment for sjåfører¿

Smuglertriks: Da USAs tollvesen stoppet en bil og ba om vognkortet, kom det plutselig en hånd ut av hanskerommet med dokumentet, som føreren viste til tollmannen. Siden sjåføren ikke tilsynelatende var et medlem av Addams Family, ble tolleren mistenksom, og sjekket. Og hva fant han der inne? En dame som hadde krøket seg sammen...

Fuck you: Dette er graven til John Laird McCaffery. Det var ekskona og enken til McCaffery som sammen bestilte steinen, og de sa at teksten representerte ham.

Dårlig selger: Man bør kanskje være litt forsiktig med hvordan man tar bilder av ting man skal selge¿ Det er neppe mange som får lyst til å drikke av denne te-kanna.

5) Det er gatetegneren Kurt Wenner som har malt dette og flere andre fantastiske 3D-bilder. Dette er faktisk et helt flatt bilde.

Ikke sanne:

Søt sky: De fleste av oss kan til tider se skyene forme seg til figurer som er skremmende realistiske. Men denne teddybjørn-skyen er litt for virkelig til å være sann. Flere ting spiller inn for å bevise at dette ikke er et ekte bilde: det uvanlige utseende (vidde til høyde), proporsjonen til bildet, og det faktum at det ikke er et bilde kun av unormale skyer, men av en person som tar bildet. Bildet er faktisk hente fra den franske filmen Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

Isfjell: En mann skal ifølge ryktene ha tatt dette bildet av et enormt isfjell sett fra under vannet. Uansett hvor fantastisk det ser ut, er det bare en digital sammensetning som ble designet av natur- og undervannsfotografen Ralph A. Clevenger, for å vise at det du ser ikke nødvendigvis er det du får, selv om isfjellet ser lite ut, er det egentlig mye større. Som undervannsfotograf visste han at det ikke var mulig å ta et slikt bilde, og derfor lagde han det i stedet. Dette eksisterer altså i virkeligheten, men det er ikke mulig å ta bilde av det.

Haisommer: Dette bildet skal tilsynelatende være en hai som angriper den britiske marinen. Bildet er egentlig en sammensetning av to individuelle bilder.

Haisommer 2: Her kan det se ut som om surferen er i fare, men finnen er faktisk ikke så farlig som man skulle tro. Det var Kurt Jones som tok bildet, og det som ser ut som en skummel hai er faktisk bare en delfin.

Smil...: Bildet har blitt brukt til å lage en tulleannonse for å kjøpe et brukt kamera, hvor de viser det siste bildet som ble tatt av fotografen – som nå er på sykehus. Bildet i seg selv er sant, selv om ingen ble skadet da bildet ble tatt, fordi fotografen skal ha brukt et kamera med fjernkontroll.

Her kan du sjekke ut flere Urban Legends

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere