RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner: - Vi må jobbe mer - ikke mindre


Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mener Fagforbundets forslag om sekstimers arbeidsdag er fullstendig urealistisk.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mener Fagforbundets forslag om sekstimers arbeidsdag er fullstendig urealistisk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Statsråd Jan Tore Sanner (H) rister på hodet over Fagforbundets forslag om sekstimers arbeidsdag innen 2020-2022.

– Det er fullstendig urealistisk, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til VG.

Fagforbundets leder, Mette Nord, argumenterte for at en kortere arbeidsdag ville skape flere arbeidsplasser, være fordelaktig for folk som jobber innen omsorgsyrker og holde folk i jobb lenger. Sanner mener derimot at for å takle eldrebølgen trengs det fler arbeidstimer og fler ansatte innen helse- og omsorgssektoren.

– I dag er utfordringen at vi trenger å jobbe mer, ikke mindre. Spesielt innen helse- og omsorgssektoren. Vi trenger svært mange flere arbeidstimer og ansatte der, slik at vi kan hjelpe alle som blir eldre og får pleiebehov de neste tiårene, sier Sanner.

Flere av LO-forbundene i offentlig sektor støtter Nord, men Fellesforbundet, LOs største forbund, sier også nei til forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere