RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner: – Vi må planlegge for fremtiden med kompakte byer

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Regjeringen har vedtatt nye statlige planretningslinjer for samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging.

– Vi må planlegge for fremtiden med kompakte byer, klimavennlige løsninger og raskere planprosesser, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Han mener planleggingsverktøyet vil bidra til en god by- og tettstedsutvikling. I årene som kommer forventes det en sterk befolkningsvekst i og rundt de største byene. I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger vil veksten bli om lag 30 prosent fram mot 2030.

Også i andre deler av landet er veksten størst i byene og i større tettsteder, noe som skaper et stort behov for nye boliger – samtidig som det fører til press på arealer og infrastruktur og gir utfordringer for klima, helse og miljø.

– Vi må utvikle kompakte byer og tettsteder med korte avstander mellom ulike gjøremål. Dette vil redusere arealforbruk og transportbehov og styrke grunnlaget for kollektivtransport, sykkel og gange. En by- og tettstedsutvikling i tråd med de nye statlige planretningslinjene er også god klima- og miljøpolitikk, sier Sanner.

Dette nye verktøyet erstatter rikspolitiske retningslinjer for samordnet areal- og transportplanlegging fra 1993. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere