RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner avviser løftebrudd om barnehager

Oslo (NTB): Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) avviser at regjeringen har brutt egne løfter ved ikke å sette av penger til to barnehageopptak i året.

- Vi holder det vi lover i regjeringsplattformen og innfører likebehandling av kommunale og private barnehager. Vi gjennomfører også andre tiltak som innebærer økt valgfrihet for familiene, sa Sanner i Stortingets spørretime onsdag.

At Høyre har programfestet løpende barnehageopptak er en annen sak, mener statsråden. Han ble utfordret på dette spørsmålet av Arbeiderpartiets Helga Pedersen, som viste til at regjeringen reverserte den rødgrønne satsingen på utvidet barnehageopptak i sin tilleggsproposisjon.

- Det er litt spesielt at en regjering som har sittet i åtte år og som helt fram til stortingsvalget argumenterte mot to opptak fordi det var for dyrt, plutselig la dette inn i budsjettet, mens de var på vei ut av regjeringskontorene, svarte Sanner.

Han kom ikke med løfter om at to årlige barnehageopptak vil bli innført senere i perioden, men viste til at det er vekst i kommunenes frie inntekter og at de selv kan legge til rette for løpende opptak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere