RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner inviterer arbeidslivet til samarbeid

Gol (NTB): LO får ikke noen privilegert posisjon overfor den blåblå regjeringen. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil samarbeide med alle.

Men den nybakte statsråden lovet i sin tale til LO Stats kartellkonferanse på Gol tirsdag at han vil samarbeide konstruktivt og «ha en god dialog» med LO på lik linje med de andre organisasjonene i arbeidslivet. Han inviterte derfor de fire hovedsammenslutningene i offentlig sektor til et snarlig møte i departementet for sammen å danne grunnlaget for reformarbeidet han er satt til å lede.

- Jeg tror at også dere ser at det er behov for en ny kurs på noen områder. Vi vil ikke ha revolusjon, men reform, for å fornye, forenkle og forbedre velferdssamfunnet, sa han.

Høyre/Frp-regjeringen er blitt møtt med betydelig skepsis, spesielt i LO, mot arbeidslivs- og privatiseringspolitikken de to partiene står for i offentlig sektor.

Leder Tone Rønoldtangen i LO Stat sier til NTB at hun kommer til å takke ja til samarbeidsinvitten, men uttrykker fortsatt skepsis til Sanners løfter om at regjeringen vil ta få og små skritt i reformarbeidet.

- Jeg hører hva han sier, men partiet er fortsatt Høyre. Du kan godt ta små skritt, men tar du mange nok av dem, blir resultatet uansett det samme, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere