Gå til sidens hovedinnhold

Sanner og Pedersen går for Obama

Oslo (NTB): Partinestlederne Jan Tore Sanner (H) og Helga Pedersen (Ap) er til stede på valgvaken i Oslo, og begge holder en knapp på at president Barack Obama får fire nye år i Det hvite hus.

- USA er en stormakt økonomisk og en supermakt i internasjonal politikk. Det gjør at nordmenn og europeere generelt er interessert i amerikansk politikk, sier Høyre-nestlederen til NTB. På grunn av ulikt flertall i Senatet og Kongressen mener han det er lett å overdramatisere presidentens betydning.

- Men det er klart at det betyr noe i utenrikspolitikken, og jeg ser på Barack Obama som en som er noe mer opptatt av å bygge allianser og ha et tett forhold til Europa enn hva for eksempel George W. Bush var, forteller Sanner, som holder en knapp på Obama.

Ap-nestleder Helga Pedersen understreker de sterke båndene mellom Norge og USA som en forklaring på den store norske interessen for presidentvalget.

- Mange nordmenn har utvandret, og mange har slektninger der borte. Alle kjenner noen i USA. Derfor føler vi at valget berører oss, noe det også gjør. De politiske veivalgene man tar der, påvirker resten av verden, sier Pedersen, som ikke legger skjul på hvem hun mener bør vinne.

- Det er Obama, og det er ikke noen overraskelse! sier Ap-nestlederen. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene