RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner vil ha flere utleieboliger

SANNER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (til høyre) fotografert med helse- og omsorgsminister Bent Høie i bakgrunnen.
SANNER: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (til høyre) fotografert med helse- og omsorgsminister Bent Høie i bakgrunnen. Foto: Per Løchen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil få fart i byggingen av utleieboliger i kommunene for å sikre at vanskeligstilte har et trygt sted å bo.

Oslo (NTB): Tiltak for å få til dette vil være en del av budsjettet som legges fram til høsten, varsler kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Sammen med arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) la han fram en strategi for boligsosialt arbeid torsdag.

Regjeringens mål er å få de mange offentlige etatene til å samordne hjelpen til de som stiller svakt på boligmarkedet.

– Det å ha en bolig danner rammen rundt livet vårt og må være på plass for at man skal kunne ta nye steg, som å få seg arbeid eller ta utdanning, sier Sanner.

Han hadde ikke satt opp noe regnestykke over hva det vil koste å sette strategien ut i livet, men viser til at både boligstøtte og flere utleieboliger koster penger.

Fra før er det kjent at startlånsordningen, som gis gjennom Husbanken, skal målrettes mer mot de svakeste gruppene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere