RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sanner vil kutte i lønnen til statlige sjefer

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte lønnen til sjefer i offentlige virksomheter dersom de ikke når målene de har satt seg.
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte lønnen til sjefer i offentlige virksomheter dersom de ikke når målene de har satt seg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) vil kutte lønnen til sjefer i offentlige virksomheter dersom de ikke når målene de har satt seg.

– Ledere som oppnår spesielt gode resultater kan få noe mer, mens ledere som ikke oppnår så gode resultater kan bli holdt igjen, eller i verste fall også få noe mindre, sier Sanner (H) til NRK.

Regjeringen innfører onsdag nye regler for hvordan ledere i staten skal lønnes. De nye endringene er inspirert av en sterkere «konsekvenskultur» – at ledere som lykkes får mer lønn, mens ledere som ikke når målene får mindre lønn.

– Regjeringen er opptatt av økt gjennomføringskraft og sterkere resultatfokus i staten, og det må også lederlønnssystemet tilpasses, sier Sanner.

Blant de nye reglene er at arbeidsgivers mulighet til å øke eller redusere lederens lønn styrkes, at lederne kan få utbetalt en bonus i spesielle situasjoner.

I tillegg strammes reglene inn ved at ledere som må slutte ikke automatisk får nye stilling i staten, at etterlønn skal gis i seks måneder – ikke i to år, og at lønnsutviklingen skal være på linje med samfunnet for øvrig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere