RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Santa Maria vil ikke trekke taco med «smaksavvik»

Foto: Side2 (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kunder mener det smaker mugg av tacoen.

(SIDE2): Kunder Side2 har vært i kontakt med mener de har fått taco fra Santa Maria som smaker mugg.

Et parti av kryddermiksen til Santa Maria inneholder muggifter. Og ledelsen i Santa Maria innrømmer at produktet har fått et såkalt «smaksavvik» av negativ karakter. De mener på sin side at kryddermiksen smaker «litt jord».


Måtte kaste middagen

Kunder Side2 har vært i kontakt med har opplevd å måtte kaste hele middagen fordi den rett og slett smakte mugg.

Det syns ledelsen i Santa Maria er beklagelig.

- Vi vet at kryddermiksen har hatt et smaksavvik og vi har fått tilbakemeldinger på det, sier direktør Stian Hvaal Møller til Side2.

SE DEN STORE TACOTESTEN: Her er den beste tacoen

Problemet er at de ikke vet hvilke poser dette gjelder og ifølge Møller måtte de da ha trukket tilbake alle tacosett produsert innenfor en viss periode.

HVA SYNS DU OM AT SANTA MARIA VALGTE Å LA PRODUKTENE VÆRE I BUTIKK? DISKUTER UNDER

- Hvorfor gjorde dere ikke det?

- Det er såpass lite som er av dårlig kvalitet så vi valgte å ikke trekke disse tilbake fra butikk. Da måtte vi trukket tilbake så mye, sier Møller.

Møller forteller videre at de har sendt inn kryddermiks-posene til Mattilsynet for å få svar på om posene inneholder stoffer av giftig karakter.

- Alt var under grenseverdiene, så dette er ikke skadelig for forbrukerne. Det er rett og slett noe som skjer fra tid til annen. Nå har det dessverre skjedd oss og det er beklagelig.

Santa Maria selger en halv million av tacosettene sine hver eneste måned i Norge og «fredagstaco» er nesten blitt et begrep her til lands.

Selv mener produsenten at kryddermiksen smaker «litt jord» mens kunder Side2 har vært i kontakt med, mener den er helt uspiselig.

Det er heller ikke første gang Santa Maria har produkter med smaksaavik. Senest i april måtte de trekke tilbake sin Satay Saus, som inneholdt for høye nivåer av aflatoksiner. Dette gjaldt for rundt 1300 glass solgt i Norge, Sverige og Danmark.

Under grenseverdiene
Mattilsynet kjenner til saken og kan opplyse om at Santa Maria har sendt prøver av partiet til analyse.

- Det ble sjekket for mugg og gjær samt en muggift som heter aflatoksin. Alle prøver viser at det var negativt eller lave verdier for dette og langt under grenseverdiene, sier seniorinspektør i Mattilsynet Brit Aarnes til Side2.

Aflatoksin er et giftstoff og en av flere mykotoksiner. Den kan finnes iblant annet nøtter, oljer, krydder og tørket frukt. Muggsoppen vokser på plantene før innhøsting og under lagring. I større konsentrasjoner er aflatoksin kreftfremkallende.Aflatoksin kan også gi leverskade.

Hun kan opplyse om at produsenten kastet tacoen de hadde på lager, som var produsert i den gitte perioden. Men at det er opptil produsenten å tilbakekalle et produkt som ikke smaker som det skal.

- Hadde verdiene vært over grenseverdi hadde Mattilsynet tatt i bruk virkemidler, hvis ikke virksomheten selv hadde stoppet salget og trukket tilbake produktene.

En av butikkene som har solgt tacoen med smaksavvik er MENY Wilbergjordet i Fredrikstad.

- Vi har ikke fått noe beskjed fra Santa Maria, men en kunde har vært her og klaget. Da fjernet vi de pakkene som sto i butikkhyllen, sier butikksjef Jon Solvang.

Ifølge direktør Stian Hvaal Møller i Santa Maria bør pakkene med smaksavvik være utsolgt nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere