Gå til sidens hovedinnhold

Santorini mørklagt etter brann i elektrisitetsverk

Aten (NTB-AFP-DPA): Store deler av Santorini er mørklagt etter en brann i den greske middelhavsøyas viktigste elektrisitetsverk. Tusenvis av utenlandske turister er rammet av strømbruddet.

Santorinis borgermester Anastassios-Nikolaos Zorzos ba tirsdag øyboerne spare på strømmen slik at turistene i minst mulig grad blir rammet. Han opplyste samtidig at generatorer som kan produsere elektrisitet er på vei til øya om bord i et marinefartøy og et handelsskip.

- Vi oppfordrer våre innbyggere til å unngå sløsing med strøm, for eksempel ved bruk av luftkjøling, sa Zorzos. Han understreket at strømforsyningen til Santorinis sykehus og andre helseinstitusjoner har høyeste prioritet.

Strømmangelen skal foreløpig ikke ha påvirket trafikken til og fra Santorinis flyplass. Det var tirsdag heller ikke meldt om personskader i brannen ved elektrisitetsverket som ligger i øyas hovedstad Fira.

Santorini er berømt for sine maleriske landsbyer som ligger spredt rundt om på øyas klipper, og for sine vakre solnedganger. Øya er ett av Hellas' mest populære turistmål og tiltrekker seg hvert år hundretusenvis av besøkende. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis