RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sapa gir bedring for Elkem

Sist oppdatert:
Elkem kan vise til en pen forbedring i det underliggende driftsresultatet som følge av innkonsolidering av svenske Sapa i tallene. Det var også bedring før Sapa ble inkludering på grunn av salgsgevinster
Elkem fikk i fjerde kvartal et driftsresultat på 337 millioner kroner, mot 201 millioner i samme periode i 2001 for vesentlige restruktureringskostnader og nedskrivninger, tross svake markeder i perioden.

Hovedforskjellen skyldes at aluminiumskonsernet Sapa er konsolidert inn i tallene fra september 2002. Det har i fjerde kvartal bidratt med 83 millioner i driftsresultat.

I tillegg til Sapa så er det Energi-området som trekker opp for Elkem. Selskapet melder om relativt godt resultat og gode disposisjoner for handelsområdet.

Når det gjelder kjernevirksomheten i Aluminium så viste det vedvarende svakhet i fjerde kvartal, og svakere tall enn i samme periode i 2001.

Det var også salgsgevinster i fjerde kvartal etter salg av Norsk Jern Eiendom AS og Elkem Rana. Totalt gav det et resultat på 65 millioner i fjerde kvartal etter skatt. Det vil gi ytterligere 41 millioner i første kvartal i år.

Elkem-styret foreslår et utbytte for 2002 på 6,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere