RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sapa resultatvarsler og venter Orkla-bud

Sist oppdatert:
Det svenske aluminiumselskapet Sapa varsler om langt svakere resultater og mener at Orkla tvinges til å by på selskapet dersom Orkla vinner frem med Elkem budet
Orkla faller på meldingen om at Sapa kommer med dårligere resultater. Årsaken er at Elkem eier 73 prosent av aksjene i det svenske aluminiumselskapet.

I en melding melder selskapet om at resultatet for 2004 vil bli dårligere enn resultatet for 2003. For 2003 hadde selskapet et driftsoverskudd på 640 millioner svenske kroner.

Også lagervurderinger vil forverre det endelige resultatet for 2004 betraktelig.

Samtidig opplyser de om at dersom Orkla vinner frem med sitt bud på Elkem, så utløser det også budplikt på Sapa. Årsaken er at Elkem eier 74 prosent av Sapa. Dermed vil tilbudsplikten utløses, skriver selskapet i en melding.

Orkla faller på meldingen og er ned 0,75 prosent på meldingen. Elkem er ned 0,84 prosent til 237 kroner aksjen. Det er to kroner over budet fra Orkla.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere