Sarah Ferguson besøker Oslo

Foto: STAN HONDA (AFP)

Hertuginnen av York Sarah Ferguson taler på konferanse i Oslo.

(SIDE2): Hertuginnen av York Sarah Ferguson (49) har engasjert seg sterkt i veldedighet de senere år. I mai besøker hun Oslo Freedom Forum som er en konferanse om menneskerettigheter etter mønster fra det økonomiske forumet i Davos.

Konferansen samler nobelprisvinnere, tidligere statsleder og kjente tidligere samvittighetsfanger. Fellesnevneren for disse er at de har kjempet med ikke-voldelige metoder. I tillegg ønsker konferansen å samle kjente norske og internasjonale deltagere fra politikk, næringsliv og kultur.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Engasjert
Sarah Ferguson har vært programleder for sitt eget talkshow, jobbet som filmprodusent og skrevet en selvbiografi, My story (1996), samt en serie barnebøker om «Budgie». Men det er hennes arbeid med veldedighetsorganisasjoner som fører henne til Oslo.

Hun har spesielt jobbet med barns rettigheter og grunnla i 1993 organisasjonen Barn i krise. De jobber med å gi hjelp og utdannelse til verdens glemte barn. Ferguson reiste nylig rundt i Barn i Krise prosjekter i Liberia, Sierra Leone, Chile, Russland, Polen og Albania. Hun er også høy beskytter for en rekke veldedige organisasjoner.

Nye stemmer
Forumet ønsker å samle menneskerettighetsforkjempere fra det 20 århundret som har betalt en personlig høy pris og de nye stemmene fra det 21 århundre som har tatt over stafettpinnen.Fokuset er på at menneskerettigheter er medfødte rettigheter man har i kraft av å være menneske og de er ukrenkelige og universelle. Dette endres ikke av kulturelle, politiske eller relgiøse forskjeller.

Spennende gjester
Andre foredragsholdere er Elie Wiesel, Václav Havel og Elena Bonner.

Konferansen som konsept er basert på TED (Technology, Entertainment, Design), en årlig konferanse i USA med foredragsholdere og underholdere fra øverste hylle innenfor mange sjangre og disipliner. Arrangør er Human Rights Foundation og Thor Halvorssen Mendoza (33). Halvorssen er filmprodusent i Hollywood og grunnlegger av Human Rights Foundation, med kontorer i Empire State Building i New York City.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.