Sarkozy erkjenner nederlaget

Paris (NTB): President Nicolas Sarkozy erkjenner nederlaget i presidentvalget i Frankrike og antyder at han trekker seg fra toppolitikken.

06.05.12 21:08

Han sa allerede ved 20.20-tiden søndag kveld i en tale til sine tilhengere at han hadde snakket med sosialistlederen François Hollande på telefon og ønsket ham lykke til.

- Det er et demokratisk og republikansk valg de franske velgerne har gjort. François Hollande er republikkens president og må respekteres, sa Sarkozy. Valgdagsmålinger viste allerede tidligere på kvelden at Hollande så ut til å vinne valget med omkring 52 prosent av stemmene, mot rundt 48 prosent for den sittende presidenten Sarkozy fra høyrepartiet UMP.

Han kunngjorde overfor sine tilhengere i Paris at hans rolle i fransk politikk kommer til å bli helt annerledes etter at velgerne har stemt inn Hollande i Élyséepalasset.

- Etter 35 år kommer min rolle i fransk politikk til å bli helt annerledes. Den som leder må ta det hele og fulle ansvaret, sa Sarkozy.

Han antydet dermed at han trekker seg fra toppolitikken, noe han også før valget sa han ville gjøre dersom han ikke klarte å sikre en ny presidentperiode. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.