Sarkozy fastholder plan om å selge krigsskip

Foto: ERIC FEFERBERG (AFP)

Nekter å gi etter for press fra Washington, som sterkt misliker Frankrikes planer om å selge avanserte krigsskip til Russland.

02.03.10 07:04

Paris og Moskva har lenge forhandlet om salg av fire krigsskip i Mistral-klassen, til en samlet verdi av over 13 milliarder kroner.

Fartøyet har plass til opptil 16 helikoptre, landgangsfartøy og nærmere 500 soldater, og det planlagte salget har vakt undring og høstet protester fra Frankrikes allierte i NATO.

USAs forsvarsminister Robert Gates tok opp saken da han besøkte Paris i forrige måned, men Nicolas Sarkozy nekter å gi etter for press fra amerikanerne og andre.

Mandag fikk han besøk av sin russiske kollega Dmitrij Medvedev og opplyste i den anledning at forhandlingene om salg av fire krigsskip nå er i sluttfasen, skriver den britiske avisen The Guardian.

Dersom forhandlingene sluttføres blir det snakk om den største forsvarsleveransen fra et NATO-land til Russland noensinne.

Foruten å være et viktig bidrag til russernes aldrende marineflåte, vil en kontrakt også få positive følger for det kriserammede skipsverftet i Saint Nazaire i Frankrike, som ifølge Sarkozy vil få oppdraget med å bygge det første av fartøyene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag