RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sarkozy holder krisemøte

Paris (NTB-AFP): Frankrikes president Nicolas Sarkozy holdt fredag krisemøte med noen av sine viktigste ministre i forbindelse med at landets kredittverdighet ser ut til å bli nedgradert.

Statsminister François Fillon, finansminister François Baroin og budsjettminister Valerie Pecresse deltok alle i samtalene i presidentpalasset, ifølge en AFP-journalist. Møtet kom i stand etter at flere regjeringskilder i EU-land meldte at ratingbyrået Standard & Poor's har besluttet å nedgradere Frankrikes kredittverdighet fra toppnivået AAA til AA+.

Også Østerrike er ventet å bli nedgradert, mens Tyskland, Belgia, Luxembourg, Nederland og Finland beholder S&Ps toppkarakter, ifølge ikke navngitte kilder.

En nedgradering rammer ikke bare landets økonomi i form av høyere renter på statsgjelden. Den vil også føre til at det blir vanskeligere for Sarkozy å bli gjenvalgt i vårens presidentvalg, ifølge analytikere.

Sarkozy kan også komme til å bli tvunget til å gjennomføre harde budsjettkutt for å holde gjelden og budsjettunderskuddet under kontroll. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere