*Nettavisen* Nyheter.

Sarkozy vant over nettsted i striden om «Sarkoleaks»

VANT I RETTEN: Daværende president Nicolas Sarkozy og kona Carla Bruni ved Elysee-palasset i Paris i 2008.

VANT I RETTEN: Daværende president Nicolas Sarkozy og kona Carla Bruni ved Elysee-palasset i Paris i 2008. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Nettavisen som har publisert hemmelige lydopptak av tidligere president Nicolas Sarkozy og kona Carla Bruni, må fjerne dem, besluttet en fransk domstol fredag.

Nettavisen Atlantico må fjerne de omstridte opptakene, hvis ikke venter det bøter for hver dag som går mens de fremdeles ligger ute, slo en domstol i Paris fast fredag. Nettavisen sier den vil anke avgjørelsen.

Opptakene ble gjort av én av Sarkozys rådgivere, Patrick Buisson, uten at noen i Sarkozys indre krets visste om det.

Saken, som har fått navnet «Sarkoleaks», har sendt sjokkbølger gjennom fransk samfunnsliv. Politikere på tvers av det politiske spekteret har fordømt opptakene som et politisk svik uten sidestykke.

Lydopptakene stammer fra Sarkozys presidentperiode og inneholder flere timer med private samtaler mellom Sarkozy og kona Carla Bruni samt flere av hans nærmeste medarbeidere.

Det er enkelte utdrag av disse lydopptakene som er blitt lagt ut av Atlantico, men innholdet var ikke spesielt sensitivt.

Buisson selv har hevdet at han gjorde opptakene fordi han mente de ville ha historisk interesse. Retten i Paris var imidlertid ikke enig og har besluttet at Buisson må betale 20.000 euro – i overkant av 165.000 kroner – i oppreisning til paret. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.