RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-ansatte i streik

Sist oppdatert:
De fleste som hadde tenkt seg ut å fly med SAS Braatnens fra Flesland i dag, må legge om planene. Streik blant de kabinansatte stopper de fleste fygningene.

SAS Braatens og Norsk Kabinforening, som representerer 1700 kabinansatte i SAS Braathens, klarte ikke å komme til enighet i meklingen hos Riksmeklingsmannen i natt. Partene sto langt fra hverandre, og like før klokken 06.00 var bruddet et faktum. Dermed er det klart for streik og flykaos.

Det var representantene fra Norsk Kabinforening som forlot forhandlingene i natt. Også Parat, som organiserer de 700 kabinasatte fra det tidligere Braathens, satt i mekling hos Riksmeklingsmannen. Denne meklingen fortsatte, og torsdag formiddag kom meldingen om at meklingen der hadde ført frem.

Ifølge SAS Braathens blir de fleste innenriksflygningene og en rekke internasjonale flygninger rammet av streiken, og det er meldt om kaos på alle flyplassene.

Informasjonssjef i SAS Braathens, Siv Meisingseth, beklager utfallet av nattens mekling og er fullstendig klar over at påsken starter neste uke.

- Vi beklager på det sterkeste overfor de tusenvis av passasjerene som skulle ha flydd med oss i dag, sier Meisingseth til iBergen.no.

I morgen vil streiken ramme 33.000 passasjerer, 18.000 på lørdag og 20.000 på søndag. Totalt i påsken vil 190.000 passasjerer stå uten transport.

- Vi håper at streiken ikke vil vare helt til neste uke, men at vi får til en løsning så snart som mulig, sier Meisingseth.

Det ble ikke gjort avtale om nye møter da NKF forlot forhandlingsbordet i natt.

Her kan du følge flytrafikken på Flesland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere