Gå til sidens hovedinnhold

SAS-ansatte reagerer på lokkelønn til ledere

Oslo (NTB): Mange SAS-ansatte reagerer kraftig på at ledere i det kriserammede flyselskapet har fått en halv årslønn ekstra for å bli værende i selskapet.

Det var Finansavisen som sist lørdag skrev om den gullkantede avtalen som noen ledere ble lokket med for å bli værende gjennom kriseperioden.

- Det har vakt sterke reaksjoner, og saken vil trolig eksplodere i Sverige når den blir kjent. Vi hadde et møte med vår ledelse tirsdag, hvor de bekreftet at «en håndfull nøkkelpersoner har mottatt nye kontrakter med økt lønn», sier klubbleder Stig Lundsbakken i verkstedklubben i SAS Norge til VG.

Lundsbakken, som organiserer 1.150 ansatte, hvorav 1.000 bakkeansatte i SAS Ground Handling (SGH), sier de ikke kan akseptere at lederne får et kraftig lønnshopp, mens deres medlemmer risikerer lønnskutt og oppsigelse. Lundsbakken mener de som har vedtatt og gitt tilleggene, selv må gå av.

Verkstedsklubben er organisert i Fellesforbundet. Også her krever man oppvask.

- Da staten stilte opp, var det aldri meningen at pengene skulle brukes til å øke lønnen til ledere. Eierne må be styret gripe inn, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem