RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS Braathens-kjøp betalt i løpet av 2002 (Ny)

Sist oppdatert:
SAS fikk et underskudd på hele 683 millioner svenske kroner i fjerde kvartal. Kjøpet av Braathens er imidlertid nedbetalt i løpet av året
SAS flyr i motvind med store minustall i resultatbøkene. Kjøpet av Braathens har imidlertid slått meget positivt ut for selskapet.

Kjøpet ble gjennomført til 1 milliarder kroner. Ifjor leverte Braathens et resultat før skatt på 806 millioner svenske kroner. Driftsresultatet før avskrivninger ble på 944 millioner svenske kroner. Ser man på driftsresultatet før avskrivninger og leasingkostnader endte dette på svært gode 1,7 milliarder svenske kroner i fjor.

Stort underskudd

SAS-konsernet fikk et underskudd på hele 683 millioner svenske kroner i fjerde kvartal. På forhånd ventet analytikerne at underskuddet i fjerde kvartal ville havne på 750 millioner kroner. Dermed var prognosene til analytikerne mer pessimistiske enn fasiten. I samme periode året før var tapet før skatt på 1.147 millioner svenske kroner.

Omsetningen i fjerde kvartal 2002 endte på 16.709 millioner svenske kroner, mot 12.810 millioner kroner i samme kvartal i samme kvartal i fjor. Det var ventet en omsetning på 15.632 millioner svenske kroner i fjerde kvartal.

Driftsresultatet i fjerde kvartal var på minus 307 millioner svenske kroner, mens det var ventet et underskudd på 474 millioner svenske kroner.

SAS-styret foreslår ikke noen utdeling av utbytte til aksjonærene i 2002. Selskapet ønsker heller ikke å gi noen guidance for resultatutviklingen for 2003.

- Med bakgrunn av den usikre globale politiske situasjonen og tunge markeder, gjør SAS-konsernet under de rådene forholdene ingen nærmere bedømning av resultatet for helåret 2003, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere