RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS Braathens taper markedsandeler

Sist oppdatert:
Stadig flere reisende velger bort SAS Braathens når de skal til og fra Norge. På to år har andelen målt i antall passasjerer falt fra 50 prosent til 42 prosent.
Det viser «Reisevaneundersøkelsen» utarbeidet for Avinor av Transportøkonomisk Institutt (TØI), melder Dagens Næringsliv.

Undersøkelsen, som vil bli offentliggjort om få uker, viser at markedsandelen til SAS Braathens har gått kraftig tilbake, mens konkurrentene med Norwegian, KLM og Ryanair i spissen fester et stadig strammere grep om passasjerene.

SAS Braathens andel til og fra Norge har falt fra 50 prosent i 2003 til 42 prosent i 2005. Tilbakegangen kommer i en periode der den internasjonale flytrafikken øker kraftig.
Antall passasjerer som fløy med SAS Braathens økte med 6,9 prosent til 4.050.000 fra 2003 til 2005. I samme periode opplevde de øvrige flyselskapene til sammen en vekst på 47,5 prosent, går det fram av rapporten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere