RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-effekt for Norwegian

Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian fyller setene. I februar fylte de åtte av ti seter. Les mer her:
Passasjerstatistikken for februar er klar, og selskapet fraktet 314.905 passasjerer mot 183.394 passasjerer samme måned i fjor.

Men selskapet tjener ikke like mye penger per kilometer. For februar forventer selskapet en yield i størrelsesorden NOK 0,74. Selskapet forventer en yield-reduksjon på 7,5 prosent sammenlignet med februar 2005.

Selskapet har 82 prosent vekst i passasjertrafikken.

Kabinfaktor

Dette gir en kabinfaktor på 80 prosent, mot 67 prosent samme periode i 2005. Dermed fylte selskapet åtte av ti seter i februar. Selskapet økte også kapasiteten betraktelig i forhold til februar 2005, med 53 prosent.

Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med selskapets ekspansjon og oppstart av nye ruter i perioden mars 2005 til februar 2006, samt tilpasning av produksjonen og stadig økende passasjertilgang.

Innenlands øker

Innenlands hadde passasjerstrafikken en økning på 36 prosent, samtidig som selskapet økte kapasiteten med 17 prosent.

Selskapet sier i en pressemelding at trafikken innelands er påvirket av av produksjonsendringer som følge av et tilpasset ruteprogram, samt en jevn økende tilgang av passasjerer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere