SAS-flyet SK257 var på vei til Flesland i Bergen da det fikk problemer og måtte snu. Ifølge NRK hadde flyet problemer med hydraulikken og klarte ikke å få ned hjulene da det skulle gå inn for landing.

Ifølge data fra Flightradar24 tok flyet av fra Oslo klokka 9.53, sirkulerte litt over Bergen, og snudde tilbake mot Gardermoen.

En som satt på flyet da dramatikken utspilte seg, var TV 2-ekspert Mina Finstad Berg (29). Hun var på vei til Bergen for å ta del i oppladningen til kveldens Champions League-finale mellom Liverpool og Tottenham, men mistet sendestart som følge av returen til Oslo.

- Vi merket kjapt at ting ikke var helt som det skulle da det begynte å småriste litt, og vi begynte å sirkle rundt Bergen, men flypersonalet var utrolig flinke til å beholde roen, forteller Finstad Berg til Nettavisen.

- Ikke rart pulsen øker

Hun forklarer at passasjerene fikk beskjed om at det var et problem med hydraulikken, og at de måtte returnere til Oslo da Gardermoen hadde en lengre rullebane enn Flesland i Bergen.

- Vi fikk nemlig beskjed om at vi skulle lande uten bremser og at det stod brannbiler klare i Oslo. Dette var derimot kun for sikkerhets skyld, sier hun og legger til:

- Det er ikke rart pulsen øker litt hos enkelte når man skal ha en slik sikkerhetslanding.

Selv har Finstad Berg vært i bilulykke før, så hun ble ikke så «shaky» som kanskje andre på flyet.

- Men selvfølgelig fører det til mer stress enn ønsket før den kanskje viktigste fotballkampen i året. Jeg skulle jo gjerne vært i Bergen på sending og gjort jobben min, men gutta i studio klarer seg nok fint de altså, forteller hun videre.

- Sikkerhetslanding, uten problemer

Idet flyet var på vei ned for landing, forsikret Avinor om at det ikke var snakk om noe utenom det vanlige.

- Vi har fulgt vanlig prosedyre og høynet beredskapen. Det er ikke uvanlig med slike feilmeldinger og at Avinor øker beredskapen, sier Cathrine Framholt, kommunikasjonssjef i Avinor til Nettavisen.

Like før klokka 12 meldte SAS at flyet hadde landet trygt på Oslo lufthavn Gardermoen. Selskapet opplyste at det ble gjort en sikkerhetslanding uten problemer og at alle passasjerene er blitt booket om til en annen flygning.

Planlagt ankomsttid i Bergen for flygingen var opprinnelig klokka 10.40.

Nettavisen har vært i kontakt med SAS, men flyselskapet har ikke vært tilgjengelige for øyeblikket.