RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS flytter vedlikeholdet til Sverige

Sist oppdatert:
Norske og danske flyteknikere mister ansvaret om det mellomtunge vedlikeholdet. Det har SAS-styret besluttet i kveld. Gardermoen beholder ansvaret for det tunge vedlikeholdet
Det går frem av en pressemelding sendt ut i kveld.

Beslutnignen er en del av plan C i flykonsernets spareplaner. Beslutningen er ventet å gi årlige besparelser på 500 millioner svenske kroner, og betyr at det mellomtunge vedlikeholdet som har foregått på de tre likeverdige basene i København, Oslo og Stockholm, konsentreres til den nye hovedbasen ved Arlanda.

Det er også besluttet at den strategiske ledelsen for SAS Technical Services og dennes støttefunksjoner til å finnes på hovedbasen.

Det daglige linjevedlikeholdet av flyene kommer til å fortsette på de tre basene og det tunge vedlikeholdet kommer til å bli værende på Oslo Gardermoen.

I beslutningsgrunnlaget bedømmes struktrurforandringene og den geografiske konsentrasjonen til Stockholm Arlanda å medføre en reduksjon av antall ansatte innen SAS Technical Services med totalt 922 årsverk. I Danmark beregnes overtalligheten å bli 436 årsverk, i Norge 417 og i Sverige 69.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere