*Nettavisen* Nyheter.

SAS-forhandlinger under stort trykk

Oslo (NTB): Kampen for å unngå en SAS-konkurs fortsatte med full styrke lørdag. Konsernledelsen og de åtte berørte fagforeningene møttes for tredje dag på rad til en ny maratonrunde på Kastrup i København.

Det er svært lite som siver ut fra forhandlingene, men danske og svenske medier gjengir uttalelser fra ikke navngitte representanter for piloter og kabinansatte om «en viss bevegelse» og «håp om en tilfredsstillende avtale».

Den nyvalgte lederen for de danske kabinsatte, Helge Thuesen, sier til Danmarks Radio at forhandlerne er fortrøstningsfulle. Ingen av de ansattes forhandlere fra Norge, Sverige og Danmark vil bekrefte at det blir av avklaring før det varslede styremøtet i SAS søndag klokken 12, der spareplanen skal bankes.

Hvis brikkene ikke faller på plass i løpet av helgen, kan virksomheten til SAS allerede til uken bli redusert og gradvis gå mot full stans. Kilder Dagens Næringsliv har snakket med, sier at en eventuell avklaring først vil skje i 12. time.

Flere nordiske medier skrev lørdag at styremøtet søndag kan bli forskjøvet utover dagen, hvis det er flyt i forhandlingene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag