RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS fortsatt under press

Sist oppdatert:
SAS-gruppen og konsernsjef Jørgen Lindegaard fortsetter å merke et stort press på lønnsomheten, og det vedvarte også i oktober. Trafikken viste en marginal økning sammenlignet med 2002
Det går frem av de månedlige tallene fra SAS.

Den totale passasjertrafikken målt ved passasjerkilometer viste en økning på 0,2 prosent i oktober, sammenlignet med samme måned i fjor. Antallet passasjerer falt derimot med 5,3 prosent til 2,9 millioner for hele gruppen.

Kabinfaktoren var også negativ, og viste et fall på 1,7 prosentpoeng til 64,8 prosent.

Når det gjelder lønnsomheten så merker selskapet fortsatt press på lønnsomheten pr. passasjerkilometer tross den marginale oppgang i RPK for oktober.

Det er spesielt hjemmemarkedet innenlands og inne Norden som er svakt, mens rytene i Europa viste en liten bedring.

Tallene for september viser et fall i lønnsomheten 13,5 prosent fra august, mens nedgangen hittil i år er på 12,7 prosent.

En del av forklaringen er oppstarten av lavprissatsningen Snowflake, og priskutt i det skandinaviske markedet. Kuttene vil senke lønnsomheten med 2-3 prosent i november sammenlignet med samme måned i fjor.

SAS skriver i rapporten at som følge av de svake lønnsomhetsutsiktene er de forsiktige i sitt syn på utviklingen fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere