RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS fyller setene

Sist oppdatert:
Passasjerene strømmet til i august.
SAS-konsernets flyselskaper transporterte 3,7 millioner passasjerer i august.

Dette er 7,3 prosent flere enn i samme måned i fjor. Passasjerbelegget i august, eller kabinfaktoren, økte med 1,3 prosentpoeng til 76,3 prosent.

- Gledelig
Utviklingen i kabinfaktoren var positiv for Scandinavian Airlines Sverige, Scandinavian Airlines International, Widerøe, Spanair, Blue1 og airBaltic.

- Utviklingen er gledelig. Imidlertid råder usikkerhet om styrken i tilveksten og konkurransesituasjonen fremover, samt hvordan prisen på flydrivstoff vil utvikle seg. At yielden fortsetter å stige viser at etterspørselen fortsatt er god, og at vi har fremgang på det kommersielle området, sier konsernsjef Mats Jansson i en pressemelding.

Lavere belegg i SAS Norge
SAS Norge transporterte 854.200 passasjerer på sitt ordinære rutenett i august. Det var 0,9 prosent flere passasjerer enn i tilsvarende måned i fjor. Den gjennomsnittlige kabinfaktoren for måneden ble 69,9 prosent, en nedgang på 0,5 prosentpoeng fra året før. Uttrykt i betalte passasjer kilometer (RPK) gikk trafikken ned 0,3 prosent.

- SAS Norge har en god utvikling når det gjelder forretningsreisemarkedet. Nå blir det viktig for oss å styrke vår stilling fremover på det økende markedet for ferie- og fritidsreiser, ikke minst til Sør-Europa, sier administrerende direktør Ola Strand i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere