*Nettavisen* Nyheter.

SAS henter inn flere milliarder kroner

Oslo (NTB-TT): SAS trenger mer penger til å kjøpe inn nye fly og styrke sin finansielle posisjon. Nå vil flykjempen, som i fjor gikk med overskudd for første gang på mange år, hente inn ny aksjekapital og ta opp milliardlån.

SAS vil utstede rundt 4 millioner nye preferanseaksjer til 500 kroner per aksje og på den måten hente inn 2 milliarder svenske kroner. I tillegg ønsker flyselskapet å ta opp et konvertibelt obligasjonslån på opptil 2 milliarder kroner.

Fredag morgen opplyste selskapet også at de har inngått en finansieringsavtale med storbanken UBS på 150 millioner euro.

Til tross for overskuddet i fjor, etter kraftige nedskjæringer i selskapet, trenger SAS ny kapital for å finansiere fornyelsen av flyflåten.

Egenkapitalen har også behov for å styrkes, ettersom SAS i fjor måtte skrive ned egenkapitalen med 6,8 milliarder kroner på grunn pensjonsforpliktelser.

Ifølge E24 varslet Næringsdepartementet i januar at de vil be Stortinget om fullmakt til å hente inn ny kapital på generalforsamlingen til SAS 18. februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag