RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS kapret flere passasjerer

Sist oppdatert:
Likevel sto flere seter tomme etter nok en streik.
SAS fløy flere passasjerer i mai, men hadde flere ledige seter etter at kabinpersonalet i Sverige streiket og rammet særlig trafikken mot København.

Antallet passasjerer som fløy med flyselskapene i SAS-gruppen økte med 3,9 prosent i mai til 3,7 millioner passasjerer, sammenlignet med samme periode i fjoråret, og selskapet økte kapasiteten med 5,2 prosent i måneden.

Senket kabinfaktoren

Samtidig melder selskapet at antallet flyseter i bruk som det ble betalt for (kabinfaktoren) gikk ned med 2,4 prosent til 69, 4 prosent.

Den svakere totale kabinfaktoren kommer fra streiken i Sverige i mai som fremfor alt virket inn på transfertrafikken til København.

- Usikkert

- Den fortsatt positive utviklingen er gledelig, men det er usikkerhet om den fremtidige styrken i tilveksten, konkurransesituasjonen fremover, samt utviklingen i drivstoffprisene. Vår ambisjon er fortsatt å nå høyere kabinfaktor, sier konsernsjef Mats Jansson i SAS Group i en melding.

Scandinavian Airlines, det største flyselskapet i konsernet, oppnådde en kabinfaktor på 72,5 prosent, som er en nedgang 2,2 prosent.

Yielden i SAS Airlines var i april opp 12,9 prosent. For mai venter SAS at yielden vil lavere.

For den norske delen av Scandinavian Airlines, SAS Norge, sank passasjertrafikken (RPK) med 3,1 prosent, mens kabinfaktoren gikk ned med 1,0 prosent til 69,6 prosent. SAS Norge fraktet 874 800 passasjerer i mai, det er 0,7 prosent færre enn i samme måned året

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere