RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS klarte pluss(Ny)

Sist oppdatert:
Flykonsernet SAS og konsernsjef Jørgen Lindegaard fikk et resultat før skatt på 87 millioner svenske kroner i andre kvartal, mens det var ventet et underskudd
SAS-gruppen hadde driftsinntekter på 15.300 millioner svenske kroner i kvartalet.

På forhånd var det ventet en omsetning på 16.206 millioner svenske kroner og et resultat før skatt på minus 177 millioner kroner, ifølge estimater hentet inn av SME Direkt. I samme periode i fjor omsatte SAS-konsernet for 17.686 millioner kroner, og gikk med et overskudd på 1.039 millioner.

Det ligger i årets kvartalsresultat gevinster på 135 millioner svenske kroner fra salg av fly.

Dristresultatet endte på 272 millioner i pluss, mens det var ventet et driftsresultat på minus 4 millioner kroner. I andre kvartal i fjor endte driftsresultatet på 1.354 millioner.

SAS har ikke vist overskudd på driften siden tredje kvartal i fjor. Aksjen stiger på børsen etter dagens fremleggelse, og er opp 5 prosent etter at tallene ble kjent i ettermiddag.

Får uttelling

SAS-konsernet begynner nå å få uttelling for det knalltøffe kostnadsprogrammet, og ifølge Lindegaard er det mye av forklaringen på bedringen. I tillegg kan konsernet vise til en økning i flytrafikken fra mai, etter at begynnelsen av kvartalet blant annet ble rammet av SARS-viruset.

Når det gjelder kostnadsprogrammet er 47 prosent av tiltakene gjennomført ved utgangen av juni for Scandinavian Airlines, og enhetskostnaden har falt med 13 prosent i første halvår.

Lindegaard opprettholder målsetningen om å ha gjennomført snuoperasjonen til 2005.

Ser positive kontantstrøm

For året som helhet forventer SAS et underskudd på 2 milliarder svenske kroner før skatt, salgsgevinster og omstruktureringskostnader, opplyser styret i kvartalsrapporten. Det opplyses samtidig at det er vanskelig å så si noe om inntjeningen, men ytre faktorer som påvirker tallene har nå stabilisert seg.

Det ventes en positiv kontantstrøm fra driften i andre halvår etter investeringer, og før eventuelle salg av eiendeler.

Det var store avvik i estimatene, som varierte fra rundt en halv milliard i pluss til en milliard i minus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere