RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS kommer ytterligere effektivseringstiltak

Sist oppdatert:
SAS-sjef Jørgen Lindegaard krever ytterligere effektiviseringstiltak i organisasjonen
SAS melder nå at ytterligere strukturelle tiltak kommer til å bli aktuelle for å sikre langsiktig lønnsomhet og konkurransekraft.

- Et omfattende analysearbeid av SAS-konsernets markeder, trafikkstrømmer og konkurransesituasjon pågår for tiden med mål om å fastsette krav på effektiv flydrift for konsernets ulike trafikkstrømmer samt flyselskapenes framtidige roller i konsernets trafikksystem, heter det.

Blant annet må utnyttelsen av flyene og besetninger øke vesentlig for å nå de nivåer som konkurrentene har, skriver selskapet.

Det finnes et potensial for økt effektivitet innenfor samtlige av konsernets lyselskaper, men Scandinavian Airlines er det lyselskapet i konsernet med størst behov for ytterligere strukturelle tiltak for å oppnå en effektiv flydrift.

Lindegaard vil at reduksjonen av enhetskostnadene i Scandinavian Airlines skal være op 25 til 40 prosent utover de allerede igangsatte tiltakene. Også Braathens og Widerøe behøver å senke sine kostnadsnivåer, men i en mindre utstrekning. Spanair
og Air Botnia oppfyller på de fleste områdene i dag konsernets krav til en effektiv flydrift på de trafikkstrømmene de opererer, skriver SAS-ledelsen.

En beslutning om nye tiltak vil bli tatt allerede i midten av april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere