RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-konsernet kjøper i Estonian Air

Sist oppdatert:
SAS har inngått en avtale med danske Maersk Air A/S om å kjøpe 49 prosent av aksjene i det estlandske flyselskapet AS Estonian Air
De øvrige eierne av selskapet er den estlandske staten med 34 prosent, og den estlandske investeringsbanken AS Cresco, med 17 prosent. SAS har også inngått en avtale med Cresco om mulighet for å øke konsernets eierandel i Estonian Air, heter det i en melding.

I tillegg til flyselskapet Estonian Air, overtar også SAS samtlige aksjer i Maersk Air Maintenance Estonia AS, et selskap for teknisk vedlikehold av fly i Tallinn.

Den totale kjøpesummen er 180 millioner svenske kroner.

- Ervervet er et ledd i SAS-konsernets strategi for å styrke sin posisjon i den baltiske regionen, heter det i meldingen.

SAS melder at kjøpet ventes å få en nøytral effekt for SAS- konsernets resultat i 2003, og en positiv effekt fra og med 2004. I tillegg anslås synergieffektene i 2004 til ca 35 millioner svenske kroner.

Estonian Air har en positiv nettogjeld, og EBITDAR/ kapitaliserte leasingkostnader pluss nettogjeld er ca 0,22 (0,13 for SAS-konsernet). SAS-konsernets kapitaliserte leasingkostnader blir ikke påvirket av ervervet. Nettogjelden for SAS-konsernet øker med 180 millioner svenske kroner, tilsvarende 0,8 prosent av SAS-konsernets totale nettogjeld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere