RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS kritisk til Norwegian-ansatte fra Bangkok

(NTB scanpix)
Kriserammede SAS retter kraftig kritikk mot regjeringen når den foreslår at Norwegian-flyene til Asia kan bemannes med ansatte fra Bangkok.

Oslo (NTB): Forslaget til forskriftsendringen som nylig ble kjent, gjør at norske flyselskap kan bruke utenlandsk arbeidskraft med lokal lønn.

SAS beskylder i sin høringsuttalelse regjeringen for å løpe Norwegians ærend og mener regjeringen er det første landet i Europa som gjennomfører full liberalisering av arbeidsmarkedet, skriver Vårt Land.

- Dette er ikke registrert hittil i noe annet EU/EØS-land. Det vil kunne gi dramatiske endringer i markedet i Europa, heter det i høringsuttalelsen.

Da forslaget ble kjent, raste arbeidstakerforeningene mot det de betegnet som et rent dumpingforslag.

SAS påpeker at de fleste ansatte i Europas største flyselskap har oppholds- og arbeidstillatelse i EU. Selskapet mener det er mye viktigere å sørge for harmonisering av reglene i Europa, enn å gjennomføre de foreslåtte endringene av utlendingsforskriftene.

Norwegian, som ikke ser Europa som fremtidens viktigste marked, gir naturlig nok full tilslutning til Arbeidsdepartementets forslag.

- Skal et norsk selskap kunne konkurrere på like vilkår om passasjerene, eller skal man overlate til de utenlandske selskapene å operere disse rutene, spør Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Flyansatte har bombardert departementet med spørsmål om hvorfor de skal tale Norwegians sak. NHO Luftfart støtter på sin side Norwegian, fordi selskaper fra Midtøsten og Asia stiller med klare konkurransefortrinn når de har andre lønnsbetingelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere