RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS økte tross streik og påske

Sist oppdatert:
SAS-konsernet kan melde om økt trafikk og høyere kapasitetsutnyttelse i april tross påske og streik.
SAS-konsernet melder om en trafikkøkning op 6,4 prosent målt ved solgte passasjerkilometer (RPK) i april, sammenlignet med samme måned i fjor. Økning kom til tross for påsken og streiken blant de kabinansatte i SAS Braathens.

Kapasitetsutnyttelsen viste også en sterk utvikling som følge av både økning i antallet passasjerer og lavere tilbudt kapasitet. Totalt sett ga det en økning i kabinfaktoren på 6,3 prosent poeng til 73,4 prosent. Siden nyttår har SAS-konsernet økt kabinfaktoren med 6,9 prosentpoeng til 68,4 prosent i snitt.

Trafikken er økt med 6,9 prosent i årets første fire måneder, mens antallet passasjerer er opp sterke 9,1 prosent i samme periode. Økning i antallet passasjerer var på 1,5 prosent i april og endte på 3,12 millioner.

Tallene omfatter hele konsernet; Scandinavian Airlines Businessess, Spanair, Widerøe, Blue1 og air Baltic.

Når det gjelder marginene så melder SAS om en økning op 7,2 prosent for Scandinavian Airlines sammenlignet med mars 2005, men ser et lite fall i april som følge av påsken.

Markedsveksten meldes nå å være relativt stabil, men det er fortsatt usikkerhet knyttet til de høye drivstoffprisene og den tøffe konkurransesituasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere