RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS leier ni av ti fly

Sist oppdatert:
Bare ett av ti SAS-fly er eid av selskapet.
Av de 121 flyene som norske SAS flyr, er det bare 12 som er eid av SAS-konsernet. Resten leases av selskaper registrert i utlandet, mange av dem på små skatteparadisiske øyer i Karibia.

En gjennomgang av Norges luftfartøyregister, gjort av Klassekampen, viser at alle norske flyselskap leaser fly fra selskaper i skatteparadiser. Blant annet leaser SAS 13 fly som er registrert på Cayman Islands. 27 av flyene er registrert i selskaper i Irland, som av flere skatteeksperter regnes som et semi-skatteparadis, skriver avisen.

Leder i Attac Norge og styremedlem skattenettverket Nordic Tax Justice Network (NTJN) Marte Nielsen mener at flyselskapenes leasing fra skatteparadis bare viser toppen av et isfjell. Hun sier til avisen at skatteparadisene tilbyr hemmelighold, noe som gjør at det er grunn til å tro at kriminelle nettverk gjemmer seg i skatteparadisene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere