RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS må kutte 1,5 milliard

Sist oppdatert:
SAS-konsernet og visekonsernsjef Gunnar Reitan må redusere kostnadene i den norske operasjonen med omkring 1,5 milliarder kroner for å kunne bli fullt ut konkurransedyktige med Norwegian
Det vil ifølge Dagens Næringsliv bety at lønnene reduseres kraftig samtidig som de ansatte må jobbe mer.

Dette kommer frem i forbindelse med at SAS onsdag gjentok planene om å fusjonere virksomheten i Braathens og SAS i Norge og ut av Norge for å kunne møte konkurransen.

Tre sentrale kilder i skandinaviske luftfartsmiljøer har uavhengig av hverandre og på forespørsel fra DN regnet på hvor mye SAS-konsernet må kutte kostnadene for å bli fullt ut konkurransedyktig i forhold til Norwegian og andre lavprisoperatører.

Ifølge DN har samtlige konkludert med at kostnadene må ned med omkring 1,5 milliarder kroner.

– Dette tallet stemmer svært godt overens med våre egne beregninger, sier en meget sentralt plassert kilde i SAS-konsernet.

De største kuttene vil komme i den delen som i dag ligger under Scandinavian Airlines, siden Braathens driver billigere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere