*Nettavisen* Nyheter.

SAS med milliard-sparepakke

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Skal spare 1,5 milliarder kroner. Kan gå mot oppsigelser i Norge.

14.01.09 18:01

I SAS-konsernets kvartalsrapport fra tredje kvartal 2008 forutser SAS et kostnadsgap på 4 milliarder svenske kroner, skriver selskapet i en børsmelding onsdag.

Derfor har SAS-ledelsen forhandlet med fagforeningen og nå blitt enige om en sparepakke på totalt 1,5 milliarder svenske kroner. Dermed reduseres kostnadsgapet til 2,5 milliarder kroner.

- Bra resultat
- Avtalen med fagforeningene er viktig både i forhold til vårt kostnadsgrep. Kostnadsbesparingene på 1,5 milliarder kroner i kollektivavtalen er et bra resultat av forhandlingene, sier konsernsjef Mats Jansson.

Avtalen påvirker også SAS Norges ansatte.

- Denne avtalen får samme konsekvens som i de andre landene. Det er forhandlet fram en kollektivavtale som er billigere for konsernet, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge til Nettavisen.

Utelukker ikke oppsigelser
Men selv om de ansatte og SAS-ledelsen nå er enige om å spare inn 1,5 milliarder kroner, så gjenstår fortsatt 2,5 milliarder kroner, som selskapet må spare inn. Kommunikasjonsdirektør for SAS-konsernet, Klaus Sonberg, sier til Nettavisen at det ikke kan utelukkes oppsigelser.

- Vi jobber i ledelsen med et kostnadsprogram, men vi kan ikke utelukke at det blir en overtallighet, sier Sonberg til Nettavisen.

Sonberg sier ledelsen nå gjennomgår hele selskapet for å se på området å spare inn penger.

- Vi ser på hvilke selskaper vi eier, hvor vi flyr og hvilken organisering vi har internt, sier Sonberg.

- Men dersom dere planlegger å kutte ned på rutenettverket, så blir vel oppsigelser uunngåelig?

- Vi jobber på spreng med å finne løsninger på dette, men som sagt kan vi ikke utelukke at det blir en overtallighet, sier Sonberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.