RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS med positiv marginutvikling

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS har nå fått snudd den negative marginutviklingen, melder positive tall for januar. Trafikkveksten var svakt positiv i februar
SAS melder i dag at marginen pr. passasjerkilometer, den såkalte yielden, steg med 2 prosent i januar sammenlignet med januar i fjor for Scandinavian Airlines. Det er andre måneden på rad med positiv utvikling for SAS etter enorme marginfall i store deler av fjoråret.

SAS sier de forventer en flat til positiv utvikling for yielden i februar.

Når det gjelder trafikkutviklingen så steg den total passasjertrafikken målt i passasjerkilometer med 0,8 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor.

Totalt antall passasjerer var 2,3 millioner, en økning på 0,3 prosent. Kapasitetsutnyttelsen endte på 57,2 prosent, ned 1,9 prosent poeng i forhold til februar i fjor.

Hovedårsaken til fallet i kabinfaktoren var en økning av tilbudte passasjerkilometer på hele 4,2 prosent i februar sammenlignet med 2004.

Det er spesielt kapasitetsøkninger på de interkontinentale rutene som ikke har blitt dekket opp av økende antall reisende. Noe forklares med ferieavviklingen i februar.

SAS Braathens og Spanair fortsetter å vise en positiv utvikling, mens SAS sliter i det svenske innenriksmarkedet med stor konkurranse og ledige seter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere