Gå til sidens hovedinnhold

SAS-piloten Helge (52) døde etter å ha blitt skutt

Det var den respekterte piloten Helge Mannsverk (52) som omkom etter å ha blitt skutt lørdag kveld. - Vi har mottatt beskjeden med sorg, bekrefter SAS.

Politiet frigjorde i en pressemelding sent søndag kveld navnet på den avdøde mannen etter skyteepisoden i Garguluoppal, skriver Nordlys.

Mannsverk ble lørdag kveld drept med ett skudd i overkroppen i en hytte i bygda, som ligger i Kautokeino kommune. En mann i 40-årene ble samme kveld pågrepet, og er siktet for forsettlig drap.

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, bekrefter overfor Nordlys at selskapet fikk den tragiske beskjeden lørdag kveld.

- Vi har mottatt den tragiske beskjeden med sorg. Dette var en vel ansett pilot hos oss, og som mange av våre ansatte har hatt et nært forhold til, sier Johansen til Nordlys.

- Våre tanker går til familien og hans nærmeste i denne stund.

LES OGSÅ: Avdøde kjempet for livet mens siktede stakk av

SAS-pilot i 23 år
Helge Mannsverks flygerkarriere startet i Norving på 1980-tallet. I 1990 ble han SAS-pilot, og der har han jobben siden.

Mannsverk bodde i Alta, og etterlater seg samboer og flere barn.

En erfaren SAS-kaptein som hadde kontakt med Mannsverk inntil det siste, beskriver ham som en dyktig pilot og en kjernekar.

- Jeg har kjent ham siden midt på 80-tallet, og hadde det alltid artig sammen med ham. Han hadde en godlynt, underfundig humor, og var en kjernekar som alle likte, sier SAS-kapteinen, som uttaler seg på vegne av kolleger i sorg.

Drev sjøfly
Nylig fløy han med den avdøde 52-åringen som styrmann i tre døgn.

- Han viste da nok en gang hvilken dyktig luftfartsfagmann og kjernekar han var å være med, forteller flykapteinen.

Piloten drev også et sjøfly i Gargoluoppal inntil for få år siden. I 2009 opprettet han enkeltmannsforetaket Gargoulobbal Adventure.

- Han var en stor ressurs i driften av dette sjøflyet, og anerkjent som en meget dyktig sjøflyger på vidda, forteller SAS-kapteinen.

Nordlys oppdaterer saken.

Les flere saker i Nordlys.

Kommentarer til denne saken