RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS ser et mer stabilt marginfall

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS opplever fortsatt fall i marginene, men ser nå en mer stabil trend, men opprettholder et forsiktig syn på utviklingen videre
Iføgle den månedlige trafikkrapporten så falt marginen i hovedvikrsomheten Scandinavian Airlines med 7 prosent i juli i forhold til juli 2003. SAS skriver i rapporten at de forventer en tilsvarende utvikling i august.

Når det gjelde trafikken til SAS-konsernet målt i passasjerkilometer (RPK) så økte den med 5,1 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor. Antallet passasjerer økte med 2,2 prosent til 2,9 millioner.

Kabinfaktoren eller kapasitetsutnyttelsen sank derimot med 3,2 prosent poeng til 66,7 prosent i august i år samenlignet med samme måned i 2003. En del av årsaken ligger i en økning i tilgjengelig kapasitet på 10,1 prosent.

- Etterspørselen har ikke helt komet opp igjen den skandinaviske ferieperioden som forventet, spesielt forretnignsreisemarkedet, melder SAS.

De ser imidlertid en mer stabil trend i marginutviklignen etter de store fallene i april og mai. Det skyldes blant annet tiltak implementert i juni og juli.

SAS Braathens viste den sterkeste utvikling av SAS-selskapene i august med en vekst i trafikken på 15,7 prosent i tillegg til at kabinfaktoren steg med 6,8 prosentpoeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere