RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS ser fortsatt press på inntjeningen

Sist oppdatert:
SAS-sjef Jørgen Lindegaard ser visse tegn til bedring i slutten av året, men fortsatt er det press på marginene, så et forsiktig syn på marginutviklingen opprettholdes
Ifølge månedlige trafikktall fra flykonsernet, falt marginene (yielden) med 10,5 prosent i november, sammenlignet med samme måned i 2002. Samlet for de 11 første månedene i 2003 var yielden ned 12,3 prosent sammenlignet med samme periode i 2002 for SAS-konsernet.

SAS opplyser i månedsrapporten at det er visse bedringer i den generelle etterspørselen, men det er fortsatt press på marginene, noe som gjør at selskapet fortsatt holder et forsiktig syn på utviklingen.

Gruppens total passasjertrafikk målt ved utført passasjerkilometer (RPK) falt med 0,3 prosent i desember sammenlignet med samme periode i 2002, mens kabinfaktoren falt med 0,1 prosentpoeng til 60,4 prosent. Det ble i desember fraktet 2,1 millioner passasjerer, mot 2,3 millioner i samme periode i 2002.

For Scandinavian Airlines var fallet i RPK på 2,3 prosent i desember, mens kabinfaktoren økte med 0,5 prosentpoeng til 64 prosent.

Det var spesielt Braathens og Spanair som bidro positivt i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere