RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS ser redusert marginpress

Sist oppdatert:
SAS-konsernet sliter fortsatt med fall i marginene, men presset på marginene er avtagende i juli samtidig som trafikken fortsetter å øke
SAS melder at marginen, den såkalte yielden, falt med nye 7,4 prosent i juni, noe som er klart ned fra fallet i mai, Samtidig melder flykonsernet at utsiktene for juli viser at presset på marginen er avtagende.

- Forbedringer i den generelle etterspørselen og god trafikkvekst kan noteres. Utsiktene for marginen er mer positive, men på grunn av situasjonen med fortsatt overkapasitet og konkurransesituasjonen med fortsatt potensielt prispress, er de overordnede utsiktene fortsatt forsiktige, skriver SAS.

Den totale passasjertrafikken målt i gjennomførte passasjerkilometer økte med 9,2 prosent i juli sammenlignet med samme måned i fjor.

Gruppens totale passasjerantall steg fra 2,5 millioner i juli i fjor til 2,7 millioner i juli i år.

Også kabinfaktoren viste bedring og steg med 1,1 prosentpoeng til 71,7 prosent. Spesielt Braathens har gjort det godt med rekordsterke 73,5 prosent i juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere