SAS setter ikke inn ekstra fly på grunn av Norwegian-streiken

SAS setter ikke inn ekstra fly av respekt for streiken i Norwegian.

SAS setter ikke inn ekstra fly av respekt for streiken i Norwegian. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

SAS opplever økning i trafikken på grunn av flystreiken.

04.03.15 12:07

- SAS har gradvis opplevd økning i antallet henvendeler og bestillinger på grunn av streiken som pågår. Økningen har blitt markant nå som streiken er trappet opp. En del SAS-fly i dag og i morgen er svært fullbooket, spesielt på morgenen og ettermiddagen. Men vi har flyvninger på andre tider av døgner hvor det faktisk er ledige plasser tol de fleste destinasjoner, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Nettavisen.

- Setter ikke inn ekstra fly

Det er spesielt på innenlandsfly det nå er stor økning i trafikken, men også andre destinasjoner som blant annet London.

SAS vil ikke sette inn ekstra fly eller øke kapasiteten på grunn av streiken.

- Vi gjennomfører et normalt program, uten ekstraordinære tiltak. Det vil si at vi ikke setter inn ekstra fly eller øker kapasiteten på noen måte. Vi bestemte oss for det i forkant og det gjør vi prinsipielt i slike tilfeller. Vi gjør ikke noe ekstraordinært. Mange passasjerer har spurt om vi aksepterer Norwegian-billetter, men det gjør vi altså ikke, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS forteller om rolige tilstander på Gardermoen. Foto: (NTB scanpix)


Mindre folk på Gardermoen

Han kan fortelle at noen har latt være å reise i dag av frykt for kaotiske tilstander.

Les også: Dette har du krav på ved en flystreik

- Det er ikke kaos i det hele tatt. Gardermoen er preget av at færre folk enn normalt møter opp, fordi mange av dem som ikke har plass på et fly lar vær å møte opp. Foran utgangene på SAS-flyene er det folksomt. Vi har vanligvis ganske fulle fly fra onsdagen av og frem mot helgen, sier han til Nettavisen.

Les også: Ryanair: - Nok en grunn til å velge oss

Klikk på bildet for å forstørre.

Webkameraet fra avgangshallen på Gardermoen viser relativt liten kø i sikkerhetskontrollen. Foto: Skjermdump webkamera Gardermoen

- Har ikke hevet prisene

Johansen vil avkrefte ryktene om at SAS har satt opp prisene under Norwegian-streiken.

- Vi har ikke hevet prisene, det er helt feil. Vi har ikke gjort noe med prisene i det hele tatt. Bestiller du en billett dagen før avreise er det kanskje en til to plasser igjen. Da er de billigste billettene solgt.

- Kan reisende som nå har kjøpt SAS-billetter avbestille disse om streiken blir avblåst?

- Hvis du har kjøpt en fleksibel billett kan du kansellere den. Det kommer altså an på vilkårene i billetten. Men vi håper selvsagt at de reisende fortatt vil fly med oss, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Nettavisen.

Økt pågang også hos NSB

Også NSB merker økt pågang i forbindelse med pilotstreiken i Norwegian. Tirsdag kveld var det stor trafikk på kundesenteret, og dobbelt så mange var inne på nettsidene.

– Trykket er størst på nattogene, men også på dagtid merker vi økt etterspørsel. Men hvis folk er fleksible med tanke på reisetidspunkt er det fortsatt ledige billetter på alle langdistansestrekningene alle dager fram til helgen, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog til NTB. Han sier det foreløpig ikke er satt inn ekstra tog eller togsett.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.