*Nettavisen* Nyheter.

SAS setter opp billettprisene

SAS offentliggjør kriseplanen om få minutter. Foto: Espen Solli / Oslo Lufthavn AS

Nå vil både SAS og Norwegian ha mer betalt for dyr bensin.

24.01.11 21:25

Som ventet setter SAS seg på listen over flyselskaper som øker drivstofftillegget i takt med den økende oljeprisen.

- Vi ser ingen dramatikk i dette. Men vi som alle andre flyselskaper merker jo at oljeprisen har steget dramatisk siden høsten 2010, nesten 20 prosent. Og økningen er noe vi har snakket om, og nå gjøres det, sier Sture Stølen i SAS, til NA24.

Opp 125 kroner
- Økningen vil bli på 3 euro, eller litt over 23 kroner på innenriksruter, 5 euro eller litt over 62 kroner på utenlandsruter, og det vil ikke bli noen endring i drivstofftillegget på interkontinentale ruter, sier Stølen.

Stølen påpeker at økningene er per flyvning, det vil si at på en reise tur/retur Stockholm vil økningen i drivstofftillegget på billetten bli omkring 125 kroner.

Økningen i drivstofftillegget trer i kraft fra 22 februar opplyser Stølen.

Norwegian som inntil nå ikke har hatt drivstofftillegg på sine billetter, ser seg også nødt til å ta betalt for drivstoffet som følge av de høye oljeprisene.

Norwegians drivstofftillegg vil ligge mellom 50- og 150 kroner og innføres fra 25 januar, ifølge en melding på deres nettsider.

Annerledes
SAS kommer ikke til å øke drivstofftillegget på interkontinentale ruter, noe som står i kontrast til British Airways som kun øker drivstofftillegget på disse.

- British Airways øker drivstofftillegget på alle sine «long-haul» billetter med 10 euro fra og med 16 desember i 2010, står det i en melding på British Airways sine nettsider.

Ifølge Checkin.dk er det konkurranse messige årsaker til at SAS ikke øker drivstofftillegget på sine interkontinentale ruter.

Prisene på JetFuel har det siste året økt med 27 prosent skriver nettstedet. Økningen i prisen på JetFuel den siste måneden er på 7 prosent.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.