*Nettavisen* Nyheter.

SAS sikret overskudd på tampen av året

Stockholm (NTB): SAS avsluttet regnskapsåret til og med oktober med et resultat før skatt på 433 millioner svenske kroner. Året før viste bunnlinjen 3,3 milliarder i underskudd.

Selskapet har økt trafikken med 3,8 prosent, men inntektene var likevel noe lavere det siste året enn året før.

- Takket være sparingene innført under endringsprogrammet, kunne lavere kostnader delvis kompensere for de svekkede inntektene, sier SAS-sjef Rickard Gustafsson. Han sier selskapet nå skal konsentrere seg om å fullføre omstillingen det er inne i, «for å oppnå en mer fleksibel kostnadsstruktur».

Flyselskapet hadde inntekter på 42,18 milliarder svenske kroner (39,35 milliarder norske kroner etter dagens kurs) og fikk et driftsresultat på 1,38 milliarder svenske kroner. Det gir en driftsmargin på 3,3 prosent. Tilsvarende tall for det foregående året var henholdsvis 42,42 milliarder kroner, -660 millioner kroner og en negativ driftsmargin på 1,6 prosent.

Selv om resultatet endte i pluss, er det i praksis de siste tre månedene som redder SAS over på riktig side av streken. Fra august til oktober fikk selskapet et overskudd på 433 millioner svenske kroner før skatt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.