RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX SWEDEN

SAS-sjef: - En enorm kampvilje i SAS

Sist oppdatert:
Frykter kunder vil bestille reiser gjennom andre selskaper, og ber om en rask løsning.

SAS-sjef Rickard Gustafson mener det er en enorm kampvilje blant de ansatte i SAS for å få til en løsning på den prekære situasjonen til flyselskapet. Samtidig ber han om en rask løsning av hensyn til kundene.

Gustafson frykter at kunder vil bestille juleferien og andre reiser hos andre selskaper hvis ikke konsernledelsen og de ansatte i SAS raskt blir enige om hvordan de skal redde flyselskapet.

Konsernledelsen har gitt alle fagforeningene i SAS sju dager på seg til å gi tilbakemelding om avtalene. Styret i SAS møtes søndag 18. november for å avgjøre om det er grunnlag for å gå videre.

Viktig for kundene
– Det er for våre kunder at vi har satt en slik kort frist for å bli enige. De er usikre på hvor de har SAS nå, om de tør å bestille julereisen nå, familiereisen eller firmareisen. Derfor må vi bli enige så fort som mulig slik at våre kunder kan være trygge på SAS og vet hvor de har oss, sier Gustafson til NRK.

Etter at konsernledelsen tirsdag la fram detaljerte forslag til endringer i pensjonsavtaler og lønn for flygerne la Gustafson ut på en liten rundtur for å snakke med de ansatte og deres fagorganisasjoner.

Fra Stockholm dro han tirsdag formiddag til København for å treffe danske ansatte, og deretter troppet han opp på Gardermoen om ettermiddagen for å informere sine norske medarbeidere.

– Mye å be om
– Jeg vet at det er mye jeg ber om og at dette er et omfattende endringsprogram som kommer til å innebære veldig store forandringer for den enkelte ansatte. Det er klart at det vil være mye uro og spørsmål om hva dette betyr for den enkelte og om hva som kommer til å skje, men jeg har også inntrykk av at det finnes en enorm kampvilje i organisasjonen. Vi vil, og våre medarbeidere vil kjempe for SAS, sier han.

Han understreker at det er viktig å få en god dialog med de tillitsvalgte og fagforeningene i SAS og håper at partene vil kunne bli enige om en ny tariffavtale.

– Det må være to underskrifter på en slik avtale. Det er ikke nok at bare jeg skriver under, jeg må også ha med meg min motpart, fagforeningene, så det er klart at vi må gå i dialog, slo konsernsjef Gustafson fast da han tirsdag ettermiddag var på Gardermoen for å informere de norske ansatte på en allmøte.

Leder Jens Lippestad i Norske SAS-flygere sa tidligere tirsdag til NTB at målet må være å nå fram til en prinsipiell enighet med konsernledelsen innen søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere