RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS skylder kundene en knapp milliard

Sist oppdatert:
SAS og konsersjef Jørgen Lindegaards gjeld til eurobonuskundene fortsetter øke, og i fjor økte gjelden med 100 millioner svenske kroner til 857 millioner svenske kroner
Det melder Dagens Industris nettutgave mandag.

Det som gjør bonusgjelden enda verre for SAS er at stadig flere av kundene velger å ta ut poengene hos andre flyselskap i Star Alliance-kjeden. Dette gjør bonuspoengene dyrere for SAS enn dersom de tas ut i konsernet.

Dette skjer ved at flere og flere bonuskunder velger å spare opp poengene til de har store summer som kan veksels inn i lange reiser. De lange reisene betyr ofte at andre flyselskaper og partnere i bonusprogrammet får inntektene, mens selskapet må ta regningen med tome flyseter og hotellrom, ifølge Di.se.

I 2000 skyldte SAS Eurobonusmedlemmene 594 millioner kroner, mens gjelden i 2001 var på 757 millioner, og økte ytterligere 100 millioner svenske kroner i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere