RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS-styret gjennomfører planene(Ny3)

Sist oppdatert:
SAS-styret gjennomfører planene om å dele selskapet i tre nasjonale enheter og et eget internasjonalt selskap. Flyselskapet har kommet til enighet med alle de store fagforeningene
(Nytt: Opplysninger om pilotene)

Styret i SAS-konsernet vedtok tirsdag kveld å gjennomføre planene om å opprette et eget norsk innenriksselskap under navnet SAS Braathens, melder det svenske telegrambyrået TT, som refereres av NTB.

TT melder at SAS-styret ble ferdig med sitt styremøte i 22-tiden.

SAS-pilotene leverte sitt forslag til ny kollektivavtale en time før møtet startet, men ifølge det svenske telegrambyrået TT var tilbudet sent tirsdag kveld ennå ikke godtatt. SAS godtok ellers tirsdag kveld avtalen med svenske kabinansatte i organisasjonen HTF.

Også danske kabinansatte ble presset til en avtale onsdag morgen.

Onsdag morgen ble det imidlertid klart at også pilotene til SAS gikk med på en ny avtale. Dette bekrefter Jack Netskar i den norske pilotforeningen overfor nyhetsbyrået Direkt. Avtalen innebærer lønnskutt og en mer fleksibel skjemalegging, opplyser pilotsjefen.

Det var onsdag morgen ikke inngått noen ny avtale med den svenske transportarbeiderorganisasjonen. Det har imidlertid heller ikke blitt forhandlet med denne organisasjonen i denne omgangen.

I en melding fra SAS heter det at den nye kollektivavtalen med fagforeningene gir en positiv effekt på 1,5 milliarder svenske kroner. Tiltakene får full effekt fra 2005. I år ventes effekten å være på 800 millioner svenske kroner.

Av dette gir pilotavtalen 700 millioner svenske kroner, avtalen med kabinansatte 400 milliioner kroner og andre avtalen resten av beløpet.

I tillegg til dette opplyser SAS-ledelsen at ytterligere 500 millioner svenske kroner kan oppnås ved en ny forretnings- og distribusjonsmodell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere