SAS svake, Norwegian enda svakere på punktlighet

Oslo (NTB): SAS hadde en punktlighet på 78 prosent i desember, mens Norwegian landet på 69 prosent. Norwegian avviser at Dreamliner-problemene er årsaken.

- Langruteprogrammet vårt står ikke for mer enn 1 prosent av vår samlede trafikk. Derfor vil forsinkelsene som ble skapt i jule- og nyttårshelgen, ikke slå spesielt mye ut på vår punktlighet. Forklaringen er nok været, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Aftenposten.

De to norske flyselskapenes punktlighet i fjorårets siste måned er hentet hos det amerikanske analysebyrået Flightstats.com. Byrået har oversikt over alle flyselskapers punktlighet.

Informasjonssjef Knut Morten Johannessen i SAS er heller ikke fornøyd, selv om selskapet de siste månedene har hatt bedre punktlighet enn Norwegian.

- Vi hadde en altfor dårlig punktlighet gjennom store deler av fjoråret. Vi måtte helt ned i kjelleren og samle alle krefter for å bli bedre - selv om selskapet var inne i en dyp krise. Det har vi klart, godt hjulpet av Avinor som virkelig leverer god drift selv under vanskelige forhold. Men vi er ikke fornøyd før vi igjen er i Europa-toppen, sier Johansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.