RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAS varsler nye milliardkutt(Ny)

Sist oppdatert:
SAS-konsernet ved konsernsjef Jørgen Lindegaard (bilde) varsler nå nye kostnadsbesparelser og oppsigelser. De nye tiltakene skal gi besparelser på 6-8 milliarder svenske kroner
Det går frem av en melding fra flykonsernet.

SAS har tidligere jobbet med to tiltaksprogram som til sammen skal gi 12,8 milliarder i kostnadsbesparelser frem til år 2005.

De nye tiltakene beregnes å kunne gi en kostnadsbesparelse på ytterligere 6-8 milliarder svenske kroner forutsatt at resterende faglige forhandlinger sluttføres i henhold til planen.

- Vi har nådd meget gode resultater i forhandlingene med samtlige fagforeninger med unntak av de kabinansatte. Avtaler er sluttet med 35 av 39 fagforeninger og SAS' styre har gitt oss i oppdrag å fullføre diskusjonen med gjenstående parter, sier SAS konsernsjef Jørgen Lindegaard i en kommentar.

De nye tiltakene vil føre til en overtallighet på omkring 4.000 ansatte. Tiltakene omfatter blant annet lønnsfrys for 2003 og en utvidelse av pilotenes antall timer i luften fra 490 til 700 timer.

Det er forventet full effekt av det nye programmet i løpet av 18 måneder, og tiltakene påbegynnes allerede nå til våren.

- Hvis, mot formodning, de resterende forhandlingene ikke gir et tilfredstillende resultat, vil SAS' konsernledelse vurdere andre handlingsalternativer innen konsernet for å muliggjøre lønnsomme flygninger på kortere linjer, med hovedvekt på innenriks, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere